• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pritocirea vinului sau când se trage de pe drojdie vinul de casă

    agrointeligenta.ro -

    Mustul are nevoie de două-trei săptămâni pentru a fermenta și a se transforma în vin. După ce trece această perioadă, la finalizarea procesului de fermentație, se recomandă ca vinul să fie tras imediat de pe drojdie, să fie pritocit.

    Pritocul este o simplă lucrare de transvazare a vinului, în scopul înlăturării sedimentelor, iar operațiunea constă în tragerea vinului dintr-un vas în alt vas pentru de a-l separa de drojdia depusă, prevenindu-se astfel apariția de mirosuri și gusturi neplăcute cum ar fi cel de drojdie, de hidrogen sulfurat etc, defecte care apar prin descompunerea drojdiei depuse.

    Citiți continuarea articolului pe www.mustdejidvei.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii amână achiziția îngrășămintelor în așteptarea ploilor. Prețuri la azotoase și complexe în portul Constanța 50.000 euro pentru micii fermieri. Schema se lansează la AFIR din 1 decembrie Legea dronelor agricole – în Parlament! Fermierii își vor înregistra dronele și vor notifica fiecare zbor la ANF

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor e sub presiune din cauza recoltelor. Fermierii, forțați să vândă mai ieftin Poți deveni proprietarul unui teren daca îl folosești minim trei ani? Răspunsul unui avocat! Ministrul Florin Barbu se întâlnește cu comisarul Hansen și cu omologii săi miniștri din țările UE