• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tehnologie de succes pentru vița de vie prezentată în platforma Agrii Practic din Vrancea

    Adrian Radu -

    Vrancea este inima viticulturii din România. Tocmai de aceea, Agrii România și Certis Belchim au organizat evenimentul Agrii Practic într-una din podgoriile deținute de Beciul Domnesc, o companie care lucrează peste 1.400 de hectare, împărțite în 7 ferme. Schema de tratamente a fost gândită de cele două companii și a protejat cu succes vița de vie.

    Vița de vie este o cultură care definește zona Vrancei. Iar Beciul Domnesc reprezintă un reper în ceea ce privește producerea de vinuri de calitate. Pentru ca strugurii să aibă cel mai bun parfum, ei primesc tratamente de top și toată grija inginerilor din ferme.

    Tehnologie completă pentru viță de vie

    Agrii România a gândit evenimentul Agrii Practic pentru viticultură într-una din podgoriile din Vrancea, oferindu-le celor prezenți o experiență completă. Livia Roșu, Director tehnic culturi horticole la Agrii, a prezentat împreună cu Liviu Călin Baciu, Crop manager Certis Belchim, schema de tratamente aplicată.

    Erbicidarea s-a făcut cu Chikara, un produs din portofoliul Certis Belchim. O problemă mare în vița de vie este reprezentată de acarienii eriofizi, împotriva cărora s-a folosit Milbeknock. Pentru molia strugurilor, dăunător cu 3 generații pe an, a fost aplicat insecticidul Sumi Alpha, tot de la Certis Belchim.

    Mana și făinărea sunt combătute cu produse Agrii

    Mana este o altă provocare cu care se confruntă viticultorii din Vrancea. “Phytosarcan este un fungicid inovator, este un fungicid sistemic, protejează planta din interior, are acea sistemie acropetală care îl face să urce pe noile creșteri. Este recomandat ca produsul să fie aplicat în prima parte a perioadei de vegetație, când avem acele creșteri intense ale viței de vie”, a explicat Livia Roșu.

    Făinarea poate distruge eforturile viticultorilor, dacă nu este combătută la timp. În portofoliul Agrii România se găsesc două fungicide eficiente: Kantarel și Karbicure. “Karbicure, datorită modului de acțiune multi-site, previne apariția formelor rezistente. Este omologat la vița de vie, atât împotriva făinării, cât și împotriva putregaiului cenușiu, la doza de 5 kg/ha”, a completat Livia Roșu.

    Laurențiu Țibulcă, Manager tehnic CPP Agrii, le-a demonstrat practic celor prezenți calitățile adjuvanților MIG și Drive, din portofoliul companiei. Astfel, Drive reduce driftul, îmbunătățește eficiența produselor fitosanitare și optimizează dimensiunile picăturilor de soluție. La rândul său, MIG reduce pH-ul apei din soluția de stropit și elimină spuma.

    Și în Vrancea au fost folosiți acești 2 adjuvanți, care au oferit un spor de eficacitate tratamentelor. Un alt produs utilizat a fost biostimulatorul FoliQ Ascovigor. ”Algele brune din acest produs trăiesc în mediu salin. Sunt alge Ascophylum nodosum și au reușit, cu o cantitate redusă de azot, să nu deranjeze procesul de înflorit fecundare, au susținut creșterea lăstarilor noi”, a explicat Laurențiu Țibulcă.

    Toate informațiile despre FoliQ Ascovigor și despre celelalte produse din portofoliul Agrii se găsesc pe www.agrii.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Strugurii la solar, o cultură profitabilă. Claudiu Breazu vinde producția direct către supermarketuri Care sunt cei mai performanți hibrizi de castraveți pentru cultura de solar? Ilie Ursu a dat startul celui de-al doilea ciclu de producție la tomate: ”Am vândut până acum 20 de tone”

    Ultimele știri

    Florentin Bercu, COPA-COGECA, despre viitorul buget UE: ”Avem o reducere de 30% pentru agricultură” Siegfried Mureșan, PE: Vom respinge comasarea agriculturii și coeziunii cu alte fonduri europene! Bugetul Ursulei: 300 de miliarde de euro pentru ”sprijinirea veniturilor fermierilor”