• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ciocolata ”vie”, produsă de un ciocolatier raw vegan din Chișinău

    agrointeligenta.ro -

    Dulciurile raw vegane sunt o raritate, deși nu puțini sunt cei care și-ar dori să se delecteze cu preparate dulci cu un conținut minim de zahăr și care nu au fost deloc procesate termic.

    La Chișinău, Rodica Dumbrăveanu, o tânără care promovează alimentația raw vegană, și-a deschis propriul atelier în care produce ciocolată ”vie” după o rețetă proprie și al cărui gust este chiar mai bun decât a celei de la raft.

    Rodica Dumbraveanu

    Tot ce iese din mâna tinerei moldovence este complet lipsit de ingrediente de origine animalieră cum ar fi ouăle, spre exemplu, și de conservanți, coloranți și alte ”completări”. Folosește în schimb nutrimente vii și enzime. „Sunt singura alternativă sănătoasă și extrem de gustoasă la dulciurile tradiționale. După cum știm, acestea sunt tratate termic, ceea ce înseamnă că se pierd enzimele și nutrimente”, declară tânăra pentru publicația Timpul.md.

    Un alt avantaj al consumului de ciocolată raw vegană este că în ingredintele folosite intră și o serie de alimente sănătoase mai puțin întâlnite în dieta normală: goji, cătină, pudră de maca, polen sau sprirulină.

    Folosește unt de cacao de cea mai bună calitate

    Ingredientele sunt simple, însă atât de importante. La fel de importantă este calitatea acestora. Primul ingredient din lista unei ciocolate adevărate este untul de cacao, calitatea acestuia este absolut esențială. Un unt de cacao raw nu este dezodorizat, un unt de cacao raw miroase a ciocolată adevărată și ăsta e doar un indiciu care ne demonstrează calitatea acestuia.

    Pentru a afla mai multe despre dulciurile raw, tânăra a făcut un curs online dedicat ciocolatei. „Avem mare noroc de era în care trăim, putem învăța un milion de lucruri fără a ne deplasa din țară, mai ales în cazul în care specialiștii în domeniu lipsesc”, a declarat tânăra. La acest curs a învățat cum se temperează ciocolata, un proces ce înseamnă, de fapt, topirea ei până la o anumită temperatură, astfel când ciocolata se întărește, se formează acel luciu perfect și textura atrăgătoare.

    10418211_278665695590661_3815504159058254922_n



     


    Te-ar mai putea interesa

    APIA a început plata subvențiilor SCV. Sumele care intră în conturile fermierilor Calendar controale APIA. Fermierii care vor fi verificați de inspectorii agenției de plăți Bursa de la Chicago a lansat un contract futures de grâu pentru portul Constanța

    Ultimele știri

    Ziua Câmpului Merpano s-a consolidat ca fiind cel mai mare eveniment agricol pe vestul țării ANCPI: Cadastru gratuit pentru terenurile care primesc subvenții APIA Lege în Parlament: Ajutor de 15 euro pe familia de albine, pe o durată de 3 ani