• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Mihai Moraru, antreprenor: Falimentul nu vine ca o surpriză, el vine natural, după mai multe decizii greșite

    Roxana Dobre -

    Antreprenorul român Mihai Răzvan Moraru, fondatorul Agro-Est Muntenia, a tras un semnal puternic pe pagina sa de socializare cu privire la ”trendul” actual din agricultura românească prin care fermierii încurajează renunțarea la îngrășăminte, la semințe certificate sau erbicide. ”Falimentul nu vine ca o surpriză, el vine natural, după mai multe decizii greșite”, a avertizat antreprenorul.

    Mihai Răzvan Moraru a publicat astăzi, vineri – 5 aprilie, un mesaj prin care avertizează fermierii să fie atenți la deciziile pe care le iau în ferme când vine vorba despre inputuri și tehnologii de cultură. Acesta spune că în prezent în spațiul online, s-au format trei grupuri care promovează noi tehnologii agricole, prezente doar în România.

    Citiți și: Ministrul Mediului: În Sahara Olteniei pierdem anual 1.000 de hectare de terenuri arabile

    Cultură de porumb (foto: Facebook.com/Echipa Trupița)

    ”Visul oricărui fermier din lumea asta: arunci o sămânță și mai mergi în câmp doar cu combina!”

    ”Neața românilor care “revoluționează” agricultura mondială! De ceva timp, în spațiul online, s-au format trei grupuri care promovează noi tehnologii agricole, prezente doar în România.

    Primul recomandă agricultura modernă fără aplicarea îngrășămintelor granulate sau foliare, pentru producții “bune” la costuri mici! Pe sistemul nu faci bani dar nici nu cheltui!

    Al doilea promovează agricultura “modernă” fără semințe certificate, doar cu sămânța din hambar, fără analize, teste și calitate! Mai avem puțin și renunțăm și la sămânța!

    Al treilea promovează producția agricolă fără erbicide, pentru ca buruienile vor muri după o ședință corporatistă de minim 12 ore.

    Dacă cele grupuri se vor uni, vom avea prima agricultura “modernă” din lume, în care tot ce trebuie să faci e să decizi cultura într-un fișier excel și cam atât, fără a folosi ceva, urmând a merge doar cu combina să recoltezi ce vei găsi pe câmp, în speranța ca va fi și ceva grâu în recolta! Visul oricărui fermier din lumea asta: arunci o sămânță și mai mergi în câmp doar cu combina! Falimentul nu vine ca o surpriză, el vine natural, după mai multe decizii greșite! Fără institute de cercetare moderne, fără companii producătoare de inputuri (mai e ceva rămas ), fără studii, fără testare, România depășește SUA în tehnologia agricolă, în sensul că începem să facem producții agricole doar prin scenarii SF, nu cu inputuri, ci cu realitate augmentata!

    Și uite așa, după o ploaie mai bunicică de acum două săptămâni, grâul e plin de boli, cu mari probleme nutriționale sau nu prea e, că s-a topit de la noile tehnologii și arată mai mult a gazon plantat cu grebla! Aștept și ședințele de spiritism la capătul solei, pentru ca grâul să nu se mai îmbolnăvească! Iar insectele le lăsăm acolo că poate ne hrănim cu ele!

    Dacă mai vin și 2-3 măsuri de mediu, importăm până și pâinea congelată din China, căci noi oricum am decis să devenim cei mai ecologiști fermieri europeni, cu grâul care crește oricum și produce de toate! Doar grâu nu!”, este mesajul cunoscutului antreprenor.


    Te-ar mai putea interesa

    Mălaiul românesc produs de fermierul Vasile Balcan a început să fie comercializat în magazinele Carrefour Crescători de vaci sibieni, terorizați de ani de zile de o grupare care le fură animalele – seara trecută, hoții au intrat iar în ferme ANAF vinde la licitație ferma Elenei Udrea de 40 de hectare. Prețul de pornire pentru terenurile de la Nana

    Ultimele știri

    Micii fermieri nu mai vând grâul la recoltă după ce s-au unit într-o cooperativă și și-au construit propriul siloz Prognoză: Recolta de grâu a Franței va ajunge la 32,6 milioane de tone Mobilizare la AFIR pentru salvarea a 800 de milioane de euro, fonduri europene pentru fermieri