• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Deşeurile din alimente, valorificate în agricultură

    agrointeligenta.ro -

    Cinci milioane de tone de resturi alimentare sunt irosite anual în România. Pentru a le folosi, în fiecare judeţ se doreşte înfiinţarea unor instalaţii de biogaz – anunţ a fost făcut săptămâna trecută de Rovana Plumb, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

    Cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului, ministrul Rovana Plumb a declarat că se caută o soluţie pentru valorificarea celor cinci milioane de tone de deşeuri provenite din alimente. „În fiecare an, în România, sunt irosite cinci milioane de tone de deşeuri provenite din alimente. Prin politica de regionalizare, Guvernul va introduce pentru gestionarea deşeurilor instalaţii de biogaz în fiecare judeţ, astfel încât să le putem reutiliza în circuit“, a afirmat ministrul. Resturile alimentare ar putea fi utilizate în agricultură. „În acelaşi timp, prin reciclare, reuşim să facem din aceste deşeuri menajere compost pentru a ajuta agricultura. Avem nevoie să derulăm acele acţiuni prin care să conştientizăm de ce trebuie să raţionalizăm consumul de alimente pentru a pondera impactul asupra mediului“, a afirmat ministrul Mediului, citată de Ziarul Evenimentul.


    Te-ar mai putea interesa

    Tinerii fermieri primesc o nouă șansă la finanțare, din decembrie. Ajutoare de 200.000 euro pe fermă! „Udarea” culturilor fără apă, pas cu pas. La ce culturi se recomandă Cum grăbești coacerea tomatelor cu ajutorul unui ac de siguranță. Trucul care face minuni în grădină

    Ultimele știri

    Eurodeputatul Daniel Buda cere garanții clare pentru fermieri în contextul Mercosur Cea mai ieftină piață din România. Top 15 orașe cu cele mai mici prețuri la legume Valul de căldură persistă și în weekend. ANM: Județele vizate de cod galben