• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • O fermă de vaci din județul Timiș caută mulgători și oferă un salariu brut de 5.800 de lei, plus cazare

    Angelica Lefter -

    Fermele din zootehnie caută forță de muncă dedicată, un lucrător specializat și harnic fiind plătit la un nivel salarial foarte ridicat și având și numeroase alte beneficii. Astfel, în județul Timiș, o ofertă de angajare ne-a atrans atenția. Exploatația este una tehnologizată, cu mulgători, iar angajații vor ajuta la dezinfectarea și spălarea animalelor înainte și după muls. Angajatorul oferă un salariu brut de 5.800 de lei și cazare individuală.

    Ferma de vaci de lapte Agrosem SA, din Pișchia, județul Timiș, caută oameni de bază care să lucreze curat, îngrijit și să iubească animalele. La acest moment, exploatația are disponibile două locuri de mulgători, după cum a spus doctorul veterinar Dalin Moisa, șef de fermă, pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO. Sunt căutați oameni serioși, cu dorință de muncă și experiență.

    Citiți și: Fermă de vaci de lapte – închisă de Garda de Mediu! Crescătorul a primit o amendă de 140.000 de lei

    Mulsul vacilor în ferma Agrosem SA

    Sunt disponibile două posturi de mulgători

    Potrivit dr. Dalin Moisa, ferma deține 168 de capete de vaci de lapte din rasele Holstein și Bălțată Românească cu Negru. Din efectivul total, 72 de capete sunt la muls. Deși există aparate de muls achiziționate, în fermă este nevoie de roboți tehnologizați, o investiție deocamdată destul de costisitoare. De aceea, conducerea fermei preferă persoanalul angajat pentru pregătirea vacilor înainte și după muls.

    ”Investiția în roboți este destul de costisitoare. Un aparat bun, care să mulgă undeva până în 75 de vaci costă în jur de 100.000 de euro. Noi acum avem o sală de muls cu 16 posturi și ne descurcăm așa momentan. Avem o capacitate a fermei de 900 de capete și în următorii ani vrem să creștem efectivul de vaci. Pe viitor ne dorim și o fabrică de procesare lapte. Producem pe cap de animal aproximativ 20 de litri pe zi, iar în total în jur de 1.400 de litri pe zi, depinde de zi, de stresul termic. Pentru muls, mai avem nevoie deocamdată de încă două persoane, acum având deja trei persoane în fermă și ajut și eu, personal”, a menționat dr. Dalin Moisa.

    Salariu brut de 5.800 de lei pentru viitorii angajați și cazare cu toate dotările

    Șeful de fermă nu se ferește de muncă. Odată cu ceilalți angajați, atunci când lipsește un om din echipă, dimineața la ora 5:00 se pregătește pentru a participa la mulsul vacilor.

    ”Mulsul la noi începe dimineața la 5:00 și se mai face după-amiaza la ora 17:00 și durează în jur de o oră și jumătate, două ore. La un salariu de 5.800 de lei brut, angajatul ar urma să primească 3.500 de lei net. Noi oferim și cazare care include cameră proprie, bucătărie, baie, aragaz, mașină de spălat, frigider. Bineînțeles, cu carte de muncă, asigurare, tot. Noi facem angajări acum pentru că vrem să facem o rocadă între mulgători, să le dăm mai mult liber, adică o dată la 2-3 săptămâni să primească liber 4 zile, fiecare echipă. Acum avem 3 oameni, vacile se mulg mereu, dar și eu, șef de fermă, cu toată facultatea mea, dacă un om are probleme, trec și eu la muls, chiar dacă trebuie să mă trezesc la 4:00 dimineața ca la 5:00 să începem mulsul”, a spus Dalin Moisa.

    Citiți și: Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene

    Rutina zilnică la fiecare muls implică dezinfectarea și spălarea ungerelor înainte și după muls

    Operațiunea de muls este una care necesită timp înainte și după mulsul propriu-zis. Asta pentru că ungerul vacilor este spălat și dezinfectat manual. Totul se face cu mare atenție pentru că o mică problemă poate atrage după sine probleme mai mari și chiar refuzul procesatorului de a prelua laptele.

    ”Prima dată începem cu igienizarea, le spălăm, le dezinfectăm, punem aparatele de muls și după ce se mulge vaca, noi punem o substanță care conține iod, pentru dezinfectarea ugerului ca să nu transmită germeni ca să provoace infecții, cum ar fi mamitele și ajută și la închiderea aparatului mamar. Fiecare vacă se spală cu apă și se șterge cu un prosop de unică folosință”, a explicat tânărul medic veterinar.

    Ferma de vaci Agrosem SA, județul Timiș

    Seriozitatea, cea mai importantă calitate a viitorilor angajați în fermă

    Seriozitatea este una dintre cele mai importante calități pe care trebuie să le aibă viitorii angajați. Bineînțeles că mai contează și experiența și dorința de muncă a fiecăruia.

    ”În domeniul zootehnic ne confruntăm cu oameni neserioși de multe ori, cu oameni care consumă alcool și nu își fac treaba, oameni care nu semnalează anumite probleme la vaci, cum ar fi lovituri, infecții, mamite și dacă nu sunt atenți la aceste lucruri și dacă nu își fac treaba cu igienizarea ugerului, se răspândesc foarte rapid mamitele. Asta afectează întregul efectiv efectiv, se face tratament cu antibiotic, noi laptele nu îl mai putem vinde la producător și nu putem să-l administrăm vițeilor pentru că fac biorezistență și o să mai aibă antibioticul efecta supra lor pentru că le-am dat acest lapte. Pierderile sunt foarte mari în astfel de situații și nu ne permitem acest lucru”, a menționat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, dr. Dalin Moisa, șeful de fermă Agrosem SA .

    Cei care doresc să se angajeze ca mulgători în ferma Agrosem SA, din județul Timiș, pot suna pentru mai multe detalii la numărul de telefon: 0744 251 719


    Te-ar mai putea interesa

    APIA a început controalele! Listele cu fermierii care vor fi verificați pentru subvenții Micii fermieri nu mai vând grâul la recoltă după ce s-au unit într-o cooperativă și și-au construit propriul siloz Combinele chinezești de putere mică au intrat pe piața UE. Cu cât le pot cumpăra fermierii

    Ultimele știri

    Vijelii puternice, grindină și ploi de 50-60 l/mp – județe sub alertă ANM de instabilitate atmosferică Alertă ANM: Cinci județe sub cod roșu de caniculă, căldură persistentă până marți Ministrul Pîslaru a anunțat deblocarea mai multor fonduri din PNRR, inclusiv a contractelor RePowerEU