• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prășitul culturii de floarea-soarelui – beneficii

    Violina Gorcinschi-Jitaru -

    Benecifii ale prășitului la cultura de floarea-soarelui. Oleaginoasa are o tehnologie agricolă specifică – de la tratamentele împotriva bolilor și dăunătorilor, la irigat și fertilizat. Nu este de neglijat nici prășitul, care aduce foarte multe avantaje culturii și, implicit, crește randamentul și sănătatea plantelor.

    Fiecare lucrare de prășit realizată corect aduce un plus de sănătate și productivitate culturii de floarea-soarelui. Prășitul nu este doar o lucrare mecanică – este un pas strategic care poate face diferența între o cultură bună și una excepțională, potrivit Crops Distribution.

    Prășitul la floarea-soarelui – indicații (foto: growhoss.com)

    Prășitul culturii de floarea-soarelui – beneficii

    Iată care sunt avantajele obținute din prășit la cultura de floarea-soarelui:

    Citește și: Erbicid eficient pentru buruienile din cultura de floarea-soarelui

    Citește și: Prășitul termic – cum sunt arse buruienile la cultura de porumb din fermele Silvania Bio

    Pe lângă informațiile despre avantaje, e bine de știut că există și anumite aspecte la care fermierii să fie atenți:

    1. Prășitul nu se realizează pe solul prea umed. În caz contrar, solul se poate compacta, ceea ce poate afecta plantele.
    2. Prășitul nu se face prea adânc, ca să nu se deterioreze rădăcinile. Adâncimea recomandată este de 4-6 cm.
    3. Prășitul nu se face atunci când floarea-soarelui este prea mare deoarece se pot rupe plantele sau se pot răni tulpinile.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum grăbești coacerea tomatelor cu ajutorul unui ac de siguranță. Trucul care face minuni în grădină Un buzoian a înființat o livadă cu smochini și vinde fructele la 30 de lei/kg, direct din fermă O familie de oieri pune brânza de oaie la iernat pentru clienți. Kilogramul în saramură costă 45 de lei

    Ultimele știri

    Sprijinită de Corteva, câștigătoarea TalentA, Maria Boldurescu, va crea un „Bee Paradise” pentru o agricultură durabilă Prima zi de toamnă a adus un cod galben de caniculă, plus posibilitatea unor ploi excedentare Fermierul Gheorghe Lămureanu nu va mai lucra niciun hectar fără irigații. ”Din ianuarie până astăzi ne-a plouat doar 25 de litri/mp”