• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Furt ca în filme în SUA. Ouă în valoare de 100.000 de dolari au fost sustrase de transportatori fictivi

    Violina Gorcinschi -

    Furt ca în filme în SUA. O remorcă plină cu 280.000 de ouă, marfă estimată la 100.000 de dolari, a fost furată în aprilie 2025 din statul american Maryland. Conform unei investigații publicate de presa americană, cazul trage un semnal de alarmă cu privire la o nouă tendință îngrijorătoare pe piața transporturilor din SUA. Ouăle aparțineau unui jucător agricol important, Cal-Maine Foods, cel mai mare producător de ouă din America, furnizor pentru Walmart și Costco.

    Furtul a fost raportat în primăvara aceasta, pe 16 aprilie, de un angajat al unei companii de transport, care a descoperit că marfa nu a ajuns niciodată la destinație, în Florida. Cal-Maine contractase o firmă intermediară, care la rândul său a angajat un șofer, aparent cu documente în regulă. Doar că, în realitate, altcineva a ridicat ouăle, confom investigației Washington Post, citată de Adevărul. Investigația a semnalat creșterea escrocheriilor în sectorul transportatorilor: indivizi care fură identități ale șoferilor legitimi și redirecționează marfa către locații necunoscute.

    Furt ca în filme în SUA. Cum au dispărut fără urmă ouăle de 100.000 de dolari

    Livrarea era organizată de un broker de transport din Florida, Minh Dang, care a anunțat pe un site specializat de joburi că este în căutare de camionagii. Așa a apărut „Bernardo”, un presupus șofer legitim. După ce a fost verificat și a primit aprobarea, a preluat marfa de la ferma Cal-Maine din Maryland.

    Citește și: Gripa aviară îl ajută pe ”Regele ouălor” să dea lovitura în SUA

    Cu toate acestea, ouăle nu au mai ajuns niciodată în Florida, destinația oficială. În schimb, camionul a deviat de la traseu către Staten Island, New York. Acolo, șoferul a fost instruit să aștepte într-o parcare. După aproape 24 de ore nedormite, șoferul a adormit în cabină, iar când s-a trezit, ouăle erau de negăsit.

    Ouăle, aur pe piața neagră americană (foto: meatpoultry.com)

    Autorul operațiunii a cerut răscumpărare pentru ouăle furate

    Câteva zile mai târziu, escrocul a cerut 7.500 de dolari în schimbul returnării mărfii. Brokerul de transport a apelat la autorități și a oferit toate detaliile obținute, de la numere de telefon până la chitanțe false și tranzacții. Se pare că identitatea lui „Bernardo” a fost furată de la un șofer real, iar compania de transport era doar o fațadă.

    Compania nu a spus nimic public despre dispariție și a refuzat interviurile cu Washington Post.

    Această acțiune este socotită una dintre cele mai mari furturi, în special în contextul crizei ouălor din SUA, cauzată de inflație și gripa aviară. În această situație de piață, în care prețul ouălor a crescut cu peste 60% față de 2024, acest produs agricol a devenit noul El Dorado pe piața neagră. Pentru consumatorii americani, o cutie de ouă a ajuns să coste cu circa 69% mai mult decât în anul precedent.

    Citește și: SUA investește un miliard de dolari pentru a reduce prețul ouălor și a gestiona gripa aviară

    Escrocul, individul care a folosit identitatea lui „Bernardo”, nu a fost prins. Ultimul mesaj transmis camionagiului a fost sumbru: „Fiecare trebuie să facă ceea ce trebuie să facă. Așa ne hrănim familia.”


    Te-ar mai putea interesa

    Ultimele zile de plăți la APIA. Lista completă a subvențiilor ce se achită până la finalul lunii Fermă închisă de Garda de Mediu și amendată cu 100.000 lei Veste bună de la ANSVSA pentru toți crescătorii de animale din România

    Ultimele știri

    Fermierii chinezi vor fi despăgubiți pentru pierderile uriașe cauzate de inundațiile devastatoare Livrare istorică: Ultima combină New Holland CR10.90 produsă vreodată a ajuns într-o fermă din România! Verificări în forță la mașinile de erbicidat. Romeo Șoldea, ANF: Atingem pragul de 10.000 de echipamente