• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ministrul Constantin le promite fermierilor că vor putea depune cererile pentru subvenții până la 15 iunie, fără penalizări

    Gabriela Gimbășanu -

    La începutul acestei săptămâni a fost publicat în Monitorul Oficial, ordinul de ministru care permite depunerea cererilor unice de plată până la data de 15 mai, urmând ca până pe 15 iunie să fie primite cererile, dar cu aplicarea unei penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

    Ministrul Daniel Constantin a anunțat astăzi că a făcut toate demersurile necesare către Comisia Europeană, pentru ca data limită de depunere a cererii unice să fie 15 iunie, fără a se aplica vreo penalizare.

    “Ordinul a fost publicat luni seara în Monitorul Oficial și ieri au fost testate toate sistemele și de astăzi de dimineață se primesc deja cereri. Am fost informat că există în proces de avizare solicitatrea României și a altor state de a putea prelungi termenul limită de depunere a cererii unice până la 15 iunie fără nici o penalizare. Există un aviz informal, cel puțin la această dată, pozitiv din partea Comisiei Europene. Ordinul va fi modificat imediat ce vom primi avizul oficial care să ne permită să prelungim data de depunere a cererii unice până pe 15 iunie fără nici o penalizare”, a adus clarificări Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.



     


    Te-ar mai putea interesa

    ANF a declanșat acțiunea ”Tomata Românească I”. O vedetă a ajuns la spital de la o roșie din piață Cu ce stropim trandafirii contra afidelor, păduchii verzi ai rozelor! Soluție cu bicarbonat pentru afide – rețeta originală folosită de legumicultori

    Ultimele știri

    Parlamentarii vor să elimine pragul de 50 de hectare pentru proiectele de energie Agrii Practic Gottlob le-a arătat fermierilor o cultură frumoasă de rapiță Ziua Mondială a Siguranței Alimentului. Siguranța și calitatea cărnii de pui: sfaturi practice de la TRANSAVIA, dincolo de „check-listuri” și mituri