• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pâinea de odinioară revine în magazine din noiembrie: Specialitățile preparate după rețete de acum 30 de ani vor avea ingrediente 100% naturale

    agrointeligenta.ro -

    Producătorii de pâine vor scoate pe piaţă după 1 noiembrie mai multe sortimente de pâini făcute după reţete din comunism, printre care „franzela Bucureşti”, lungă de 65 de centimetri, care conţin, pe lângă ingredientele clasice, şi zahăr, lapte şi grăsimi. Aurel Popescu, preşedintele patronatului din industria panificaţiei Rompan, afirmă că reţetele vechi nu mai erau aplicate de multă vreme nici în cazul pâinii premium, iar laptele era înclocuit cu apa, sau untul cu margarina.

    „Începând cu 1 noiembrie vom lansa pe piaţă mai multe sortimente de pâine mai specială, premium, care vor fi realizate după reţete vechi de acum 30 de ani. Având adaosuri de zahăr, lapte şi grăsimi, aceste pâini vor fi mai scumpe decât cele clasice. Reţetele de pâine de dinainte de 1989 erau mai bune şi mai sănătoase decât cele de acum, erau mai naturale, pentru că nu conţineau amelioratori”, a spus Aurel Popescu, preşedintele patronatului din industria panificaţiei Rompan şi proprietarul unei fabrici de pâine.

    Noile tipuri de pâine vor fi însoţite de un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii, care să ateste că respectă reţetele vechi şi că nu conţin amelioratori.

    „Vom ieşi pe piaţă cu pâine albă, semialbă, neagră sau cu cartofi, dar şi cu pâine cu secară. Vom reface şi franzela Bucureşti, care până în 1989 se găsea pe piaţă în Capitală. Era ca o baghetă lungă de 65 de centimetri şi cântărea 400-500 de grame, şi conţinea făină albă, drojdie, apă, sare, lapte, margarină şi zahăr”, a afirmat oficialul patronatului, citat de Mediafax.

    Piaţa de morărit şi panificaţie este de aproximativ 1 miliard de euro anual.


    Te-ar mai putea interesa

    Un fermier britanic a doborât recordul mondial la producția de rapiță cu o recoltă de 7,52 de tone la hectar Florin Barbu, MADR: Fermierii nu vor mai fi chemați la APIA pentru subvenții 200.000 de euro/fermă, din octombrie. Banii pot fi accesați și de fermierii cu vârsta peste 40 de ani

    Ultimele știri

    Subvenția APIA pentru porumb siloz. Cât este plata totală pe un hectar de porumb siloz Ofertă bombă la îngrășăminte – ce se află în spatele celor mai mici prețuri din piață Nu cade, orice s-ar întâmpla. Orzul Kum, de la Agrii, are toleranță mare la cădere