• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Piața vinului din Bulgaria: Autoritățile dau voie producătorilor să adauge zahăr în vin pentru a-i crește tăria

    agrointeligenta.ro -

    Producătorii de vin din Bulgaria au primit voie anul acesta să adauge zahăr pentru a crește nivelul de alcool al produselor lor. Autorizarea, o premieră în ultimii 5 ani, a venit în urma solicitărilor venite din partea viticultorilor locali.

    Anul viticol a fost unul dificil pentru bulgari, care se plâng că strugurii nu sunt suficient de dulci, însă fără acordul autorităților, le era interzis să completeze procesul de obținere a vinului cu zahăr. Chiar și așa, cei care vor apela la această soluție salvatoare vor fi monitorizați pentru a se ajunge la excese.

    Conform legislației UE, tăria alcoolică poate fi mărită cu 1.5% alcool în volum.

    Foto: Novinite.com


    Te-ar mai putea interesa

    Laurențiu Filipescu, crescător de capre: ”Vând brânza cu 45 lei/kg și laptele cu 15 lei/litru, dar livrez la ușa clientului” 200.000 de euro/fermă, din octombrie. Banii pot fi accesați și de fermierii cu vârsta peste 40 de ani Valentin Popa și-a cumpărat o semănătoare românească. ”E singura investiție pe care o fac în fermă în acest an”

    Ultimele știri

    România riscă să rateze viitoarea campanie de plantări pentru împăduririle din PNRR Cod galben de caniculă în România. Temperaturi de 37 de grade în jumătate din țară Apicultorii europeni se opun creșterii cotei pentru importurile de miere din Ucraina