• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ultima modă în bricolajul culinar: cașcaval și iaurt de casă cu know-how bulgăresc

    agrointeligenta.ro -

    Se spune că bulgarii fac cel mai bun iaurt din lume. Un bulgar este cel care în 1905 a descoperit una dintre bacteriile care produc fermentarea laptelui iar numele acesteia a rămas același de atunci: Lactobacillus bulgaricus. Tot cam atunci, Institutul Pasteur din Paris a început să studieze legătura din longevitatea bulgarilor și consumul de produse lactate fermentate, cercetări care s-au tot extins de atunci.

    În urmă cu câteva săptămâni, bulgarii din la Biokom au început să testeze piața din România cu kitul de făcut brânză acasă și cu flaconul plin cu Lactobacillus bulgaricus pentru iaurt în bucătăria personală. Sigur, sunt mai mulți furnizori de produse în această zonă dar strategia bulgarilor este de a intra puternic din toamnă pe zona de retail, cu prețuri foarte bune. Păcat că nimeni din România nu s-a gândit la această idee de afaceri în mod profesionist și organizat.

    ”Kitul pentru făcut cașcaval costă 12 lei și ajunge pentru 100 de litri de lapte. Cheagul este de cea mai bună calitate, marfă bulgărească de calitate, așa cum foloseau bunicii noștri. De iaurt ce să mai zic, că doar noi facem cel mai bun iaurt din lume. Un flacon pentru 100 de litri de lapte costă 40 de lei. Până în toamnă vom intra în cel puțin o rețea mare de hypermarket și sper ca vecinii noștri români să ne aprecieze calitatea produselor. Noi vindem foarte bine în Serbia, Fosta Republică Iugoslavă Macedonia, Kossovo. Tocmai am reușit de curând să intrăm și pe piața rusească, de unde avem așteptări foarte mari”, spune Desislava Parusheva, office manager Biokom România, prezentă la Conferința Meat&Milk, ce se desfășoară zilele acestea la Sibiu.

    poza kit


    Te-ar mai putea interesa

    Tinerii fermieri primesc o nouă șansă la finanțare, din decembrie. Ajutoare de 200.000 euro pe fermă! 50.000 euro pentru micii fermieri. Schema se lansează la AFIR din 1 decembrie Cum grăbești coacerea tomatelor cu ajutorul unui ac de siguranță. Trucul care face minuni în grădină

    Ultimele știri

    Eurodeputatul Daniel Buda cere garanții clare pentru fermieri în contextul Mercosur Cea mai ieftină piață din România. Top 15 orașe cu cele mai mici prețuri la legume Valul de căldură persistă și în weekend. ANM: Județele vizate de cod galben