• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Bucate românești, în meniul cantinei de la Comisia Europeană: Sărmăluțele, ciorbița de perișoare și jumările au fost pe gustul străinilor

    agrointeligenta.ro -

    Ziua națională a României nu a trecut neobservată nici la Bruxelles, mai exact la Comisia Europeană. Producătorii români au oferit vizitatorilor și funcționarilor belgieni cele mai delicioase bucate românești. Străinii au fost impresionați de jumările de casă, de brânza de burduf sau de costița românească. Pentru prima dată, la cantina instituției s-a servit salata noastră de boeuf, salata de vinete, sărmăluțe și ciobița de perișoare.

    Răsfățul culinar în cinstea zilei de 1 Decembrie a avut loc joi, când la Comisia Europeană a fost forfotă mare și activitatea a fost la turație maximă. Astfel, un număr foarte mare de funcționari și de turiști au putut gusta bunătățile pregătite de Zimbria și Angst, în cadrul unui eveniment sprijinit de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.  Așa cum ați ghicit, deja, cel care a planificat totul a fost Dacian Cioloș, comisarul european pentru agricultură.

    La sediul Comisiei Europene din Bruxelles, în clădirea Berlaymont, a mirosit, în premieră, a sărmăluţe şi ciorbă de perișoare, introduse în meniul cantinei, împreună cu salatele de boeuf și vinete sau plăcintele cu brânză și stafide.

    La prânz, s-au servit  mai multe produse tradiționale românești – pastramă ciobănească, jumări de casă, salam de Sibiu, brânză de burduf, cașcaval de Covurlui, piept de rață și costiță țărănească, dar și sucuri naturale de mere și vinuri românești.1454982_668160243214876_235655088_n

    „Mă bucur că putem împărtăși cu colegii de la Bruxelles savoarea României. Ziua națională este un prilej de a ne simți mai aproape, mai uniți, mai români și, în același timp, mai europeni și, de ce nu, este un prilej și pentru Europa sa simtă un pic românește”, a declarat comisarul european Dacian Cioloș.

    Foto: Zimbria/Facebook


    Te-ar mai putea interesa

    Afacere cu un hectar de lavandă. Irina Acatrinei, cultivatoare: ”La 1.500 de kilograme extragem trei litri de ulei” Fermier lăsat fără banii din subvenții. ”APIA mi-a spus că nu merge softul și situația se deblochează după 25 august” Milan Kelo, Cooperativa Fermierul Nădlăcan: Ne-am aprovizionat cu îngrășăminte. Prețurile cresc iar de la 1 august

    Ultimele știri

    Programele pentru zootehnie dau roade. Datele INS arată că producția de carne este în creștere față de anul trecut APIA face controale în 4.035 de ferme care au cerut subvenții pentru animale Termen urgent pentru fermierii care au culturi de toamnă afectate de secetă